sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Aurinkoista - ja kuivaa

Kesäiset kelit

Aurinkoinen orvokki.
On jo niin kesäisen lämpimät ilmat, että on vaikea uskoa, että ulos ei kannata juuri mitään istuttaa ennen perinteistä 10. kesäkuuta. Orvokit onneksi kiistatta kestävät mahdollisia hallaöitäkin. Kärhöjä en sitten vielä ole uskaltanut ulos istuttaa vaan odottavat viherhuoneessa.

Kurpitsan taimet näyttävät pääasiassa surkeilta. Keltainen ufokurpitsa, se minun lemmikki, päätti vaan nyypähtää pystyyn - kaikki taimet. Ei harmainta aavistusta, mikä niille tuli. Samoissa olosuhteissa muut lajikkeet voivat sentään jollain lailla kohtuullisesti. No nämä ovat se koe-erä ja varsinaiset syöntikurpitsat haetaan sitten vissiin taimitarhalta kuten viime vuonnakin. Vähän lohduttaa, että Kärkkäisen myyntikurpitsat näyttivät vähintään yhtä lohduttomilta.

Särkynyt sydän?
Tämä on niitä Päiviltä saatuja perennanalkuja, joita koitan nyt kukkapenkeistä tunnistaa. Yllättävän hyvin suurin osa on talvehtinut. Ihan kaikkien nimiä en muista, mutta aion oppia taas tänä kesänä paljon lisää.

Ostettiin tänään toisiin kottikärryihin uusi rengas, kun ei ehdi enää yhdellä kärryllä pukata. No toiset kärryt menevät datsalle, johon tänään multakuorma tilattiin. Löytyi tontilta nurkkaus, joka ei ole rakennustöiden tiellä ja sinnepä saunan taakse meinaan jotain pientä jo tänä kesänä istuttaa. Ei ole vielä multaakaan, mutta jo piti uusia siemenpusseja käydä äkkiä hakemassa - en siis ole oppinut kevään urakasta mitään!


 Tulppaanit

Kauniita, kauniita ovat tulppaanit. Ja vaaleanpunainen on se lempivärini. Morsionruusuja istutettiin aamusella. Jospa niihin tulisi kukkia jo tänä kesänä.

Mutta on niin kuivaa. Kastelukannua on saanut talutella ahkerasti ja pitää varmaan huomenna vaan parantaa tahtia. Kaikki pihassa on oikeastaan viime kesänä istutettua ja alkavat varmaan jo kärsiä lämpimästä ja kuivasta.


Mökillä

Täytemaat on suurimmaksi osaksi ajettu ja piha-alue tasattu. Rakennuslupa rantasaunalle on saatu, netistä löytyi. Ajatuksissa on, että ehkä juhannuksena saunotaan. Puuhamaa on avoinna kaikille halukkaille. Rannalla voi leipoa hiekkakakkuja tai kiikkua kiville, risusavotta on varmasti ehtymätön. Jos rakennuspuuhat kiinnostavat, voi aloittaa vaikka mittakepin pitelystä. Sen minäkin jo melkein osaan.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti