sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Kasvihuoneilmiö

Kasvihuoneilmiö on levittäytynyt olohuoneeseen. Aitoelämänlanka lähti heti nopeaan kasvuun ja on vaatinut monet temput jo tähän mennessä.
Aitoelämänlanka 5.5.2013
Kevät etenee tuskaisen hitaasti. Eilen oli lumi taas maassa. Tuntuu että osa taimista olla öllöttää muuttumattomana viikosta toiseen. Ehkä niiden ei tarvitsekaan olla vielä isompia. Vähäinen valo huolettaa.

Tänään taas piti kehitellä lisätilaa ikkunoiden lähistölle. Kätevä isäntä teki sen taas!

Kurpitsa

Valkoinen talvikurpitsa 5.5.2013
Tämä on tuleva suuri valkoinen talvikurpitsa. Ainakin itäminen ja kasvuunlähtö tosi topakkaa. Neljä päivää kylvöstä ja ei enää mahtunut kylvölaatikkoon. Ihan mahtavasti nyt kurpitsat itivät, liekö kylvölaatikko ja turvebriketit sen tekivät. Hetkessä tuli juuret läpi kuitupussista. Pääseeköhän juuret kunnolla kasvamaan sen läpi? Koulin vähän eri variaatioilla, katsotaan mikä toimii parhaiten.

Nyt loppuivat jo kaikki purkit ja törpöt vaikka kuinka niitä olen säästänyt. Ei muuta kuin kylvö- ja taimimultaa taas hakemaan - ja niitä purkkeja.

 Olen sellainen kurpitsafriikki, että voidaan olla näiden kanssa vielä ihmeissään. Unta näin jo että jättikurpitsa tuli makuuhuoneen ikkunasta sisään ja meinasi syödä koko talon :)

4 kommenttia:

 1. Hei, olenkin odottanut päivitystä sieltä suunnalta.
  Mukavan näköinen verho teidän olkkarissa;) Tuota(kaan) minulla ei ole ollut, siis aitoelämänlankaa. Hauska nähdä miten muilla, itselle oudommat kasvit, kasvaa ja kehittyy. Saattaapa olla että nuo ovat jo kattokoristeina ennen ulospääsyä....
  Mutta kaikkea pitää kokeilla, eihän sitä muuten tiedä.
  Kurpitsa näyttää hyvinkin kehityskelpoiselta, kukapa tietää vaikka olis vuoden suurin kurppa. Minä kylvin kesäkurpitsaa 4 siementä jo muutama päivä sitten, ei näy mitään! Ne ei halua meille ilmeisesti.

  Minäkin pesin ja putsasin mukamas hirveen määrän jugurtti- ja muita purkkeja ja käytössä on kaikki entisetkin purnukat mitä oli komerossa. Olen keränny monena vuonna kaikki ostotaimien purkitkin talteen. Nyt tuntuu että just se tietty koko loppuu kesken. Olen laittanut paljon ihan vaan kertismukeihin, nekin menettelee pienten taimien kanssa jonkin aikaa. Ja oikein pienille olen leikannu kertismukin matalammaksi, niitä sopii muuten leikattuna peräti 9 kappaletta 400g jauhelihapakkaukseen, kun oikein asettelee.

  Kylmää on ollu ja vasta nyt alkaa näkyä erilaisia piippoja pihalla, toivottavasti ne Angeliquet kukkii valtavasti.

  VastaaPoista
 2. Eipä ole tullut juuri mitään kylvettyä aikaisemmin, joten yllätyksiä riittää. Viime vuonna kurpitsoiden kanssa ei oikein onnistunut, olivat hentoja ja kuivahtivat ulkoilutuksessa. Taimilla tilanne korjattiin. Kesäkurpitsat ajattelin nytkin hakea tutusta puutarhasta valmiina taimina, kylvänyt olen sellaisia lajikkeita, joita ei taimina saa. Täyttä uhkapeliä siis.

  VastaaPoista
 3. Mutta hei, sehän se onkin tämän homman suola, kun ei tiedä koskaan miten käy. Paitsi sitten ei, jos on suunnitellut syövänsä vain omatuottamia kasviksia, sitten voi tulla pettymys :(
  Mutta mehän ei lannistuta, uutta putkeen vain.
  Tuo taimien ulkoiluttaminen onkin tietyllä lailla haastavaa, ainakin työlästä. Ei saisi koskaan viedä taimia suoraan auringonpaisteeseen eikä tuuleen. Leuto pilvinen sää tai paikka jossa voi suojata auringolta. Ensin vain hetki, seur. päivänä enempi jne.
  Monesti jää aika heikoille tuo karaisu ja sitten taimia menee. Muistan aina ne komeat mustasilmäsusannan taimet jotka nostin pölvästi purkkeineen ulos aurinkoon ja vielä tuuleen. Järki hoi, missä olit? Meni noin 5 min ja lehdet kuivui kasaan ja menetti värinsä :O

  VastaaPoista