sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Maata näkyvissä!

Aitoelämänlanka on itänyt tosi nopeasti.


 
Nyt sitten vaan ihmetellään mihin kaikki pikku taimet saa mahtumaan, kunnes niitä pääsee siirtämään ulos ja terassille tai viherhuoneeseen - mikä niiden nimitykseksi sitten vakiintuukaan.

Koko viikonlopun olen koulinut tomaatteja, paprikoita, chiliä sun muuta. Yhtään en tiedä, onko kylvöjen ajoitus oikea, mutta jostakin pitää lähteä kokeilemaan. Paprikatkin itivät, kun ne kiikutti välillä pesuhuoneeseen lämmittelemään. Tilahan se meinaa loppua valosta, mutta kätevä isäntä taikoi tosi hyvän hyllyn taimille paistatella.

Ja ulkona on maata näkyvissä, ehkä joskus jokin sipulikukka pilkistää. Niitäkin tuli syksyllä jemmattua montaa sorttia.

Ilmeisesti pasuunakukan ennuste näillä leveyksillä ei ole kovin hyvä, mutta kun on niin komea, pitää saada kokeilla. Matkahuollon kautta tulivat ja ovat virkistymässä matkan rasituksista.

Pasuunakukkia kuitenkin.

3 kommenttia:

 1. Muista pitää päiväkirjaa kylvöpäivistä ja koulimisajankohdista ym. On nimittäin tosi tarpeen tulevina vuosina. Merkkaa ylös tuliko kylvettyä liian aikaisin tai myöhään jne.
  Olen tehnyt itselleni viikottaisen kylvösuunnitelman ja se on hyvä apu, toisinaan vaan meinaa mopo keulia ja tekis mieli kylvää ihan pikkusen vaan, koemielessä jo vähän aikaisemmin. Olen kirjannut ylös joidenkin lajien kohdalle, että älä kylvä ennen sitä ja sitä ja siinä on paras pysytellä. Kokemus opettaa.
  Kivastihan sulla on lähtenyt kasvamaan ja tilanpuute on jokaiselle tuttu ilmiö keväisin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen teipannut siemenpussit vihkoon ja laittanut päivämäärät ylös. Pitää muistaa kirjata kuinka kävi. Viime keväänä opin, miten kurpitsojen ja auringonkukkien kanssa ei ole kaikkein parasta toimia. Kurpitsansiemeniä on nyt kuitenkin useaa sorttia, osa menee ehkä datsalle, mutta siitä lisää joskus - on tulossa pikku projekti.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista