sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Voihan zinnia

Herkkää koulimista

Vielä niin pieni tomaatintaimi.



















Zinnian siemenet tulivat taloon pyytämättä. Noin vain tupsahtivat kaupanpäällisinä. Ja kylläpä itivätkin äkkiä. Hentoset taimet piti pelastaa perjantai-illan iloksi väljempiin kippoihin kasvamaan. Niin hentosia ja herkkiä kosketukselle, että tuntuivat hajoavan käsiin. Nyt sunnuntaina näyttäisi siltä, että jäävät toistaiseksi henkiin.
Samoin samettiruusut pääsivät optimistisesti kukin pikku purkkiinsta. Niistä pitäisikin tulla tosi suuria ja komeita!




Pasuunakukka alkaa olla aika energinen.
Sitä odotellessa tomaatit näyttävät kaikkein virkeimmiltä ja pasuunakukkakin on kovasti piristynyt viikon aikana. Nyt taitaakin tulla pieni kylvötauko, kurpitsat sitten seuraavana toukokuun puolella vuorossa.

6 kommenttia:

  1. Komea pasuuna. Ehtiikö kukkia jo tänä kesänä? Onko se sellanen enkelipasuuna, siis isot kukat?
    Tomaatti jo hyvällä alulla, näyttää olevan suunnilleen samoissa kun mulla.
    Mitä multaa käytät?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Biolanin kaktusmultaa on ollut joissain ja sitten saman firman kylvö- ja taimimulta. Oli jotain Kekkilääkin vaan siitä en tykännyt.

      Pasuunakukkaa on kolmea väriä, pitäisi tulla tosi komea. Tuttavani kyllä tuumasi, ettei täällä ehtinyt kukkia, mutta haluan silti yrittää. Meillä on kuitenkin nyt tuo "akvaario" eli viherhuone tai mikä sen nimeksi muotoutuukaan.

      Poista
    2. Kekkilä on minustakin surkiaa multaa. Ei tahdo kuivaa ollenkaan ja tuntuu että pienet taimet tukehtuu liikaan märkyyteen.
      Biolania itelläkin, ei tosin kaktusmultaa, sitä on monet suositelleet. Sitä taimi-ja kylvömultaa siis.

      Poista
  2. Mikä lajike tomaatilla? Niitäkin on niin tuhottomasti.
    Mulla on tavallista kasvihuonetomaattia ja oliko nyt Tiny Toon tai sinne päin, kuitenkin pensastomaattia se toinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla amppelitomaatti ja kirsikkatomaatti. Pienistä ajattelin aloittaa. Ja sitten sen seittemää sorttia chiliä ja paprikaa. Syön ainakin yhden paprikan päivässä, joten ylituotannosta ei riskiä.

      Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista